0 تا 100 مراحل تولید بسته‌ بندی

مراحل تولید بسته‌بندی

هر محصول برای اینکه به دست مشتری برسد، باید مراحل بسته‌بندی را طی نماید. امروزه به بسته‌بندی، تنها با هدف این که محصول را در آن جای داد و امکان حمل و نقل آن را راحت کرد و یا وسیله‌ای برای حفظ ایمنی و سالم بودن توجه نمی‌شود؛ بلکه تولید بسته‌بندی بر اساس معیارهای زیباشناختی، جلب نظر مشتری، تبلیغات، بازاریابی و … نیز مهم شده است. بنابراین برای این که بتوان در بازار رقابت خودی نشان داد و از رقبا سبقت گرفت، باید روش تولید بسته‌بندی و مراحل آن به درستی و کارشناسی شده طی شود. عدم توجه به این نکات نه تنها باعث از دست دادن بازار هدف می‌شود، بلکه مسیر رسیدن مجدد را نیز ناهموار می‌کند؛ زیرا ایجاد اعتماد و جذب مشتری به دلیل عدم اعتماد سخت‌تر می‌شود. بنابراین بهتر است به آموزش و یادگیری روش‌های مختلف تولید بسته‌بندی به عنوان یک سرمایه‌گذاری توجه نمود.

مراحل تولید بسته‌بندی

در تولید بسته‌بندی عوامل زیادی هستند که باید در طول فرآیند طی شوند. توجه به این موارد باعث می‌شود تا با کمترین زمان، بتوان به بالاترین اهداف که در تصرف گرفتن بازار هدف است، نائل گردد. با اینکه مراحل چاپ بسته‌بندی بسیار ساده است، ولی دقت و ظرافت در انجام این مراحل بسیار مهم است؛ زیرا غیر از اینکه بسته‌بندی باید ایمن بوده و شرایط نگهداری از محصول را داشته باشد، باید حس زیبایی را نیز به مخاطب منتقل نماید. به‌خصوص در بازار پررقابت امروزی که طرح‌ها و ایده‌های جدید و مبتکرانه وارد شده و از دستگاه‌های مختلف برای ایجاد و تولید طراحی‌های بسیار خاص بر روی بسته‌بندی استفاده می‌شود. در مقاله ی همه چیز در مورد بسته‌بندی بیشتر به این موضوع پرداخته‌ایم.

مواد اولیه‌ای که برای تولید بسته‌بندی نیاز دارید

یکی از مراحل بسته‌بندی که اهمیت زیادی دارد، مواد اولیه‌ای مختلفی است که برای این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع متریال وجود دارد که بنا به نوع محصول، ویژگی‌های آن، بازار هدف و … باید انتخاب شوند. مقوا یکی از رایج‌ترین این مواد اولیه به شمار می‌رود که امروزه به دلیل ویژگی‌هایش بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این که این مواد دارای چه ضخامتی باشند، نوع آن‌ها با توجه به تنوع محصولات چگونه انتخاب شود، قیمت هرکدام با توجه به بودجه‌ای که در اختیار دارید، میزان در دسترس بودن آن‌ها ، تنوع در اندازه‌ها و … از جمله مواردی است که در این انتخاب تأثیر گذارند. متریال هرکدام از بسته‌بندی‌ها با این ویژگی‌ها و مشخصات انتخاب می‌شوند، حتی ممکن است مجبور شوید تا چندین بار متریال را تغییر دهید تا به هدف اصلی دسترسی پیدا کنید. در مورد انتخاب متریال باید به نوع محصول و این که بسته‌بندی چه معیارهایی باید داشته باشد تا بتواند محافظت و نگهداری لازم را انجام دهد، توجه کرد.

طراحی جعبه متناسب با محصول

در مرحله بعد لازم است بدانیم که جعبه محصول چگونه باید باشد. مهم‌ترین نکته جعبه متناسب با اندازه محصول است. جعبه‌های بزرگ باعث می‌شوند تا به کالایی که در آن قرار گرفته شده، آسیب برسد. جعبه‌های کوچک نیز به همین وضع می‌تواند باعث از دست رفتن کیفیت محصول شوند. بنابراین لازم است قبل از اینکه مراحل تولید بسته‌بندی را طی کنیم، به ابعاد محصول از جمله طول، عرض و ارتفاع آن توجه نموده و متناسب با این ابعاد بسته‌بندی را طراحی نماییم . در مورد بسته‌بندی‌های چند تایی نیز به همین منوال عمل می‌شود؛ زیرا بسته‌بندی تنها به یک محصول ختم نمی‌شود. گاهی لازم است چندین محصول با هم بسته‌بندی شوند که به نام جعبه مادر شناخته می‌شوند.

طراحی جعبه بسته‌بندی

طراحی جعبه یکی از مهم‌ترین قسمت از مراحل بسته‌بندی است. در این مرحله باید طراحی بسیار منحصر به فرد و خاص باشد. برای طراحی نیز این کار باید چندین بار انجام شود و ماکت‌سازی‌های مختلفی پیاده شود. در نهایت طرح جعبه به صورت کامل انجام می‌گیرد. طراحی گرافیک یکی از انواع طراحی‌ها است که امروزه مورد توجه زیادی قرار گرفته است. در این زمینه لازم است که در طراحی، رنگ و نوشتار و مواردی از این قبیل به درستی رعایت شود.

خروجی طرح

در نهایت به خروجی طرح در روش تولید بسته‌بندی می‌رسیم. لیتوگرافی شامل خروجی طرح است که اولین مسیری است که در چاپ و تولید بسته‌بندی طی می‌شود. چاپ طرح با استفاده از دستگاه‌های مختلف انجام می‌شود و روش‌های متفاوتی برای چاپ وجود دارد. دستگاه چاپ افست، دیجیتال و … از دستگاه‌هایی هستند که برای چاپ روی بسته‌بندی می‌توان از آن‌ها کمک گرفت. فایل طراحی شده از طریق این دستگاه‌ها چاپ می‌شود و پس از طی کردن مراحل نهایی، برای بسته‌بندی محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بعد از اینکه چاپ انجام شد، چه اقداماتی لازم است؟

بعد از اینکه طرح نهایی روی جعبه بسته‌بندی چاپ شد، نیاز است تا طرح‌های گرافیکی تکمیلی برای نهایی شدن کار انجام شود. در صورتی که طرح چاپ شده کیفیت و جذابیت لازم را نداشته باشد، برش داده می‌شود و برای استفاده مجدد وارد سیکل می‌گردند. برخی از اقداماتی که در طراحی و چاپ انجام می‌گیرد، شامل موارد زیر هستند:

Uv موضعی

در برخی مواقع لازم است تا قسمت‌هایی از طراحی براق شود؛ در این صورت لازم است تا از این روش کمک گرفته شود. در مرحله طراحی، این قسمت را مشخص و جانمایی می‌کنند تا بتوان جای دقیق آن را مشخص کرد. برای این کار از یک مایع داغی که براق است استفاده شده و توسط دستگاه یو وی روی مقوای چاپ شده و سلفون کشیده شده ریخته می‌شود. سلفون کشی به این صورت است که بعد از چاپ روی جعبه، لازم است که مراقبت لازم از طراحی انجام شود.

یکی از این اقدامات که در مراحل بسته‌بندی مطرح می‌شود، سلفون کشی است. به این صورت که سلفون که می‌تواند شامل نوع براق، مات، شنی، طرح دار، سرد و گرم است، به وسیله دستگاه مخصوص سلفون کشی انجام می‌گردد. نوع سلفون و ضخامت مورد نیاز بستگی به نوع محصول دارد. در برخی موارد لازم است که سلفون ضخامت بالایی داشته باشد تا بتواند هم از جعبه و هم از طرح مراقبت و محافظت نماید.

هات فویل (طلاکوب)

هات فویل برای ایجاد جذابیت بیشتر در مرحله بعد از چاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش از هات فویل‌هایی با رنگ‌های مختلف استفاده می‌شود که رایج‌ترین آن‌ها رنگ طلایی است. به دلیل همین ماده است که به این نوع هات فویل‌ها طلاکوب یا زرین کوب گفته می‌شود. برای هات فویل کردن لازم است تا قسمت‌هایی از فایل حذف شود و سپس از هات فویل طلایی روی این قسمت‌ها استفاده گردد. برای رسیدن به این مرحله از تولید بسته‌بندی، لازم است از دستگاه طلاکوب استفاده شود. این کار باعث می‌شود تا حس بسیار زیبا و جذابی به در زمان دیدن جعبه بسته‌بندی به فرد دست بدهد.

طرح برجسته

در برخی موارد نیز لازم است قسمت‌هایی از جعبه بسته‌بندی را برجسته‌سازی کرد. قسمت‌هایی از طرح که ممکن است شامل لوگو یا عکس‌های خاص و مهمی باشند، برجسته‌سازی و چند بعدی می‌شوند. حتی می‌توان ابتدا با روش‌های یووی و یا طلاکوب قسمت‌هایی را مشخص نموده و سپس برجسته کرد.

برش (دایکات)

مرحله برش یکی از مراحل تولید بسته‌بندی است که در آن به کمک دستگاه‌های برش که شامل گیوتین و دایکات است، مقوای تولید شده برش داده می‌شود. ظرافت و دقت در این مرحله بسیار مهم است و به دلیل هزینه بالایی که تا این مرحله بر روی مقوا انجام شده است، باید شکل نهایی به دست آید. کوچک‌ترین بی‌توجهی و بی‌دقتی باعث می‌شود تا همه زحماتی که تاکنون برای بسته‌بندی کشیده شده، از بین برود.

کلام آخر

مراحل بسته‌بندی شامل فعالیت‌هایی است که برای رساندن مواد اولیه و متریال به جعبه بسته‌بندی انجام می‌شود. در این مراحل بایستی با انتخاب درست مواد اولیه، جعبه مورد نیاز را تهیه نمود. مواد اولیه شامل موارد زیادی هستند که بنا به ویژگی‌هایی مانند اندازه و حجم محصول، وزن آن و مواردی از این قبیل تعیین می‌شود. در روش تولید بسته‌بندی لازم است مواد اولیه به اندازه و با توجه به طول، ارتفاع و عرض محصول برش داده شود؛ سپس طراحی روی بسته انجام می‌شود که با کمک دستگاه‌های مختلف انجام می‌شود. بعد از طراحی و چاپ طرح روی بسته، باید سلفون کشی انجام شود. نهایی‌ترین کار نیز اقداماتی مانند یووی موضعی، طلاکوب کردن و … است. در برخی موارد نیز نیاز است از برجسته کردن طرح نیز استفاده شود.

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟